Кулінарія та рецепти

Всі ці начинки в пиріжки (9 рецептів) робляться дуже швидко, вони бюджетні і ситні і смачні. Є незвичайні (на мій погляд)

Напевно, багато начинки в пиріжки ви знаєте, але я дуже сподіваюся, що ви знайдете для себе щось нове і цікаве (пара – трійка начинок, на мій погляд, незвичайні). У цій статті ділюся з вами рецептами начинок, які найчастіше роблю для своєї сім’ї. Так, начинки у нас сьогодні будуть несолодкі.

1. З ЗЕЛЕНОЮ ЦИБУЛЕЮ І ЯЙЦЕМ.

4 варених яйця

2 ст. ложки майонезу (сметани)

1 пучок зеленого цибулі

Кріп, петрушка

Сіль за смаком

Яйця натираємо на тертку, цибулю і зелень дрібно ріжемо, додаємо Майонез або сметану і все перемішуємо.

2. З КАРТОПЛЕЮ І КВАШЕНОЮ КАПУСТОЮ

500 гр очищеного картоплі (6 – 7 шт)

250 гр квашеної капусти

100 гр цибулі (1 шт)

3 – 4 ст. ложки рослинної олії

Сіль, перець за смаком

Як бачите, відношення картоплі до капусти йде в пропорції 2 : 1. Спочатку обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо добре віджату квашену капусту і злегка прижариваем її. Змішуємо товчена варена картопля та смажену квашену капусту. Солимо, перчимо за смаком.

3. З КАРТОПЛЕЮ І ПЕЧІНКОЮ (РИСОМ І ПЕЧІНКОЮ)

500 гр очищеного картоплі (6 – 7 шт) АБО вареного рису

100 – 150 гр вареної печінки

100 гр цибулі (1 шт)

3 – 4 ст. ложки рослинної олії

50 – 60 гр вершкового масла

Сіль, перець за смаком

Ну, це класична начинка, і багато розповідати про неї не буду. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо варену і прокручену на м’ясорубці печінку, а потім з’єднуємо з товченим відварною картоплею. Але, хочу зазначити, що не потрібно брати багато печінки, вона повинна лише відтіняти смак картоплі, інакше буде, на мій погляд, не дуже смачно.

До речі, замість картоплі можна використати відварений РИС.

4. З КАРТОПЛЕЮ ТА ГРИБАМИ.

600 гр відвареної картоплі (5 – 6 шт)

1 цибулина

300 гр відварених грибів (опеньок)

(або трохи більше свіжих печериць)

2 – 3 ст. ложки рослинної олії

Обов’язково вершкове масло

Сіль за смаком

Як бачите, картопля і гриби беремо в пропорції 2 : 1. Спочатку обсмажуємо цибулю з додаванням вершкового масла, потім додаємо подрібнені варені опеньки (або дрібно нарізані свіжі шампіньйони),потім змішуємо гриби з обсмаженою товченим відварною картоплею.

5. З КАРТОПЛЕЮ ТА КРОПОМ

Відварну картоплю

Вершкове масло (обов’язково)

Хороший пучок кропу

Сіль за смаком

До толченому картоплі додаємо вершкове масло і дрібно нарізаний кріп. Тут вся родзинка в кропі і вершковому смаку, тому засмажкою з цибулі цей смак не забиваємо.

6. З ТУШКОВАНОЮ КАПУСТОЮ ( І СОСИСКАМИ, М’ЯСОМ, РИБОЮ)

Капуста

Цибуля

Зелень

Рослинна олія

Якщо є, трохи бульйону

Томат (паста або свіжий) за бажанням

Сіль, перець за смаком

Наповнювач – сосиски, м’ясо, риба.

Ви зараз скажете, що цей рецепт “розмитий”. Але тут дійсно купа варіантів. Обов’язково обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, а потім тушкуємо капусту. Щоб вийшло смачніше, можна долити трохи бульйону, поки гаситься капуста. А ось додавання томату, сосисок або навіть вареного м’яса – це залежить від вашого бажання, і смак начинки буде різний.

А мені особисто найбільше подобається додавати рибу (відварну або смажену

7. З СИРОМ, СИРОМ І ЗЕЛЕННЮ

200 гр сиру (смачного)

70 гр твердого сиру

1 пучок зелені (кріп, петрушка)

Сіль за бажанням (я не додавала)

Сир беремо в пропорції 3 : 1. Сир тремо на крупній тертці, змішуємо з сиром і дрібно нарізаною зеленню. Яйце я в цю начинку не додаю, щоб вона була розсипчаста і краще розподілявся по тесту. З нею краще робити випічку не пиріжками, а у вигляді коржів.

8. З РИСОМ І М’ЯСОМ (РИБОЮ)

500 гр вареного рису

250 гр вареного м’яса (риби)

1 цибулина

3 – 2 ст. ложки рослинного масла

50 – 60 гр вершкового масла

Сіль, перець за смаком

Зазвичай в цю начинку я використовую варене м’ясо з кісточок, які варилися на бульйон. А якщо риба – то зазвичай це залишки смаженої риби (на всіх не вистачить, а в начинку в самий раз) Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо варене м’ясо або рибу (дрібними шматочками) і трохи обсмажуємо. Змішуємо з вареним рисом. Солимо, перчимо за смаком.

9. З КВАСОЛЕЮ І МОРКВОЮ

1 банку готової червоної квасолі

1 цибулина

1 велика морква

1 – 2 ст ложки рослинної олії

30 – 40 гр вершкового масла

Зелень за бажанням

На суміші вершкового і рослинного масла обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і моркву, терту на крупній тертці.

Тепер викладаємо сюди баночку консервованої квасолі в томаті (разом з соком).

Товкачем для толченки тиснемо квасоля. Домагатися щоб вся квасоля перетворилася в пюре необов’язково.

Тепер солимо, перчимо за смаком, і наша начинка готова!