Сад та город

Друзі запитують,навіщо я саджу так багато баклажанів? Показую яку закуску я готую на зиму

Хоч баклажанів не так багато росте в городі порівняно з кабачками, але з них теж хочеться готувати щось більше, ніж просто соте. На моєму каналі вже є кілька цікавих рецептів і сьогодні хочу поділитися ще одним – баклажани по-корейськи. Ми їх дуже любимо їсти взимку! Пікантний і гоструватий смак зігріває холодними вечорами. Та й в цілому це відмінна закуска і гарнір до м’яса.

Готуються дуже просто в одній сковороді:

У баклажана видаляємо плодоніжки й нарізаємо тонкою соломкою. Щоб прибрати можливу гіркоту, солимо баклажани, добре перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. За цей час вони дадуть сік і все зайвим присмаки вийдуть разом з ним. За півгодини обов’язково промиваємо в холодній воді й обсушуємо паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу.

А поки підготуємо інші овочі.

Цибулю і помідори нарізаємо довільно. Я люблю робити тонку нарізку півкільцями. Так овочі швидше тушкуються і в цілому виходить смачніше на мій погляд.

Болгарський перець можна взяти кількох кольорів, щоб вийшло яскравіше. У мене був тільки червоний, тому використовувала тільки його. Нарізаємо перець соломкою.

Далі червоний пекучий перчик. Якщо не любите дуже гострі страви, то додавайте трохи менше. Його нарізаємо дрібним кубиком, попередньо видаливши насіння. Часник також подрібнюємо ножем.

У сковороді розігріваємо досить велику кількість рослинного масла. Потім обсмажуємо цибулю до рум’яного стану. Після додаємо помідори і смажимо приблизно 5 хвилин, щоб вони дали сік. Наступним додаємо болгарський перець, перемішуємо і тушкуємо все разом ще близько п’яти хвилин. А поки в ступці подрібнюємо коріандр.

Потім в сковороду додаємо гострий перець і баклажани. Тепер можемо додати коріандр, сіль, цукор за смаком і добре перемішати. Обсмажуємо на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин до готовності овочів.

У самому кінці, коли баклажани стали м’якими, додаємо дрібно рубаний часник і обсмажуємо ще протягом хвилини. Далі вимикаємо вогонь, вливаємо оцет,ще раз добре перемішуємо і знімаємо з вогню.

Аромат стоїть – не передати словами!

Баночку заздалегідь стерилізуйте. Перекладаємо в неї гарячі баклажани і закриваємо.

Настійно рекомендую збільшувати кількість інгредієнтів мінімум в 2-3 рази, тому що закуска виходить дуже смачною!

Продукти:

  • баклажани – 400 гр
  • цибуля – 100 гр
  • перець болгарський – 150 гр
  • перець гіркий – ⅓ шт
  • помідори – 200гр
  • часник – 4-5 зубчиків
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • коріандр – ½ ч. л.
  • оцет 6% – 4 ч. л.