Фарширована курка по-царськи – красиве і дуже смачне блюдо для будь-якого святкового столу. Особливо з зеленими млинцями…
- Курка – 1 шт.
- Кускус (сухарі) – 3-4 ст. л.
- Петрушка – 0,5 пучка
- Сіль – за смаком
- Перець ч. м. – за смаком
- Олія оливкова – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
Рецепт
Курка по-царськи – блюдо, яке я вперше спробував ще дитиною на весільному банкеті. Звичайно ж, млинці були звичайні і подача була трохи простіше. Але так як цей рецепт дуже люблять і мої домашні, і мої гості, з роками я його облагородив і змінив під свій смак. Курка по-царськи, фарширована млинцями, завжди виглядає дуже вигідно на будь-якому столі і на будь-якому святі. Готувати її простіше, ніж здається. Подавати краще в холодному вигляді як закуску, хоча в гарячому – теж дуже смачно.
Для приготування курки по-царськи, фаршированої млинцями, візьміть продукти за списком.
Так як кури у нас продаються в кольорових фірмових поліетиленових пакетах, на мій превеликий розчарування, курочка в мене виявилася сильно порваній шкірою, у багатьох місцях, але навіть така неприємність не повинна зіпсувати нам святковий настрій))) Курку моєму під проточною водою, витираємо насухо паперовим рушником.
Знімаємо шкіру з тушки. Починаємо знімати з грудки, спинки і ніжок. Ніжки обрізаємо по колінного суглоба і залишаємо їх разом шкірою.
Крильця залишаємо теж.
Зрізаємо м’ясо з кісток, нарізаємо шматочками.
Куряче м’ясо перекласти в блендер і зробити з нього фарш.
Згідно інструкції, запарити кускус. Як правило, його заливають окропом на 1 см вище крупи і залишають під кришкою мінімум на 5 хвилин. Якщо немає кускусу, його запросто можна замінити здобною булкою, розмоченої в молоці.
У глибокий посуд викладаємо фарш, кускус, дрібно нарубану петрушку. Добре солимо і перчимо.
Вимішуємо фарш до однорідності.
Викладаємо курячу шкіру на будь-яку рівну поверхню. Рівним шаром викладаємо фарш всередині шкіри, заповнюємо ніжки.
Млинці скручуємо трубочкою, викладаємо штуки чотири на фарш. Якщо млинці довгі, їх можна обрізати.
Тонким шаром на млинці викладаємо фарш, якщо цього не зробити, при нарізці серединка з млинців розвалиться.
Наступним шаром викладаємо млинці, на млинці залишився фарш, рівномірно розподіляємо його по всій шкірі.
Надаємо тушці форму курки, в місцях з дірочками зрушуємо шкіру.
Змащуємо оливковою олією фольгу, викладаємо на неї тушку.
Замотуємо курку в фольгу, притискаючи крильця і ніжки. Запікаємо при 180 градусах без конвекції 30 хвилин.
Через 30 хвилин розгортаємо фольгу, змащуємо курочку соєвим соусом, запікаємо ще 10 хвилин.
Ще раз змащуємо курочку соєвим соусом і запікаємо 10 хвилин.
Останній раз змащуємо курочку соєвим соусом і запікаємо ще 10 хвилин. Залишаємо до повного охолодження.
Готову і охолоджену курку нарізаємо порційно і подаємо.