Кулінарія та рецепти

Мармурове м’ясо з курки: секрети приготування святкової страви з соковитим філе та ароматними спеціями

Якщо ви шукаєте цікавий і смачний рецепт для святкового столу, “мармурове м’ясо” з курячого філе може стати справжньою знахідкою. Це страва, яка поєднує в собі легкість приготування, незвичний вигляд та неперевершений смак. Її можна порівняти з зельцем або домашньою шинкою, але з особливим шармом, який надає куряче філе в желе.

Цей рецепт є чудовою альтернативою традиційним м’ясним стравам. Куряче філе, приготоване з желатином та приправами, створює ніжний м’ясний рулет з мармуровим ефектом. Страва не тільки смакує чудово, але й має апетитний вигляд, що робить її ідеальною для подачі на святковий стіл або для вишуканої вечері. Приготування “мармурового м’яса” з курки не займе багато часу, а результат перевершить усі очікування. Секрет у правильному поєднанні інгредієнтів та технології приготування. Завдяки додаванню спецій, часнику та зелень, страва набуває неповторного аромату і смаку, а використання желатину дозволяє зберегти форму і створити привабливу желейну текстуру

Рецепт: Мармурове м’ясо з курячого філе

Інгредієнти:

Філе куряче – 700 г;
Желатин швидкорозчинний – 30 г;
Паприка солодка (мелена) – 1 ст. л.;
Часник – 3-4 зубчики;
Перець чорний мелений;
Сіль;
Зелень подрібнена.

ПРИГОТУВАННЯ

Куряче філе нарізати невеликими шматочками. Додати дрібно нарізаний часник, сіль, перець, паприку, желатин і зелень. За рецептом рекомендують сушену зелень. Я брала заморожену зелень петрушки. Все добре перемішати.

Викласти масу в рукав для запікання. Зав’язати рукав. Пакет покласти у форму для запікання. Краще, щоб форма була прямокутної. Я брала форму для випічки хліба. Залишити масу приблизно на годину. За цей час м’ясо просочиться приправами, желатин злегка набухне і потім буде рівномірний желатиновий шар. Пакет проколоти в одному-двох місцях голкою. Я завжди так роблю. Тоді пакет не здувається і не прилипає до стінок духовки. А багато вологи через маленькі дірочки не піде. Запікати при 180* 50 хвилин.

Форму дістати з духовки, пакет не виймати. Покласти зверху вантаж. Я ставила зверху прямокутну тарілку а на неї кухоль з водою. Залишити в такому вигляді остигати. Вантаж потрібен, щоб сік рівномірно розподілився по формі всередині пакету.

Остигле м’ясо прибрати в холодильник. Можна на ніч. Вранці рукав зняти, м’ясо нарізати пластами. М’ясо чудово тримає форму. Не розпадається на шматочки. З желатином за час, проведений в духовці, нічого не трапляється – воно не втрачає своїх желирующих властивостей. Виходить дуже ніжний та смачний у желатиновій оболонці м’ясний рулет. Зазначу, що це блюдо відразу привертає увагу і не залишає нікого байдужим. “Мармурове м’ясо” з курки – це не тільки святкова страва, але й чудовий спосіб урізноманітнити повсякденне меню. Завдяки поєднанню ніжного курячого філе, ароматних спецій та желатину, виходить неймовірно смачний і апетитний рулет, який обов’язково сподобається усім вашим гостям та рідним.

Приготування цієї страви не потребує багато часу та зусиль, що робить її ідеальним вибором навіть для зайнятих господинь. Важливо дотримуватись рекомендацій рецепту, особливо щодо замочування желатину та маринування м’яса, щоб досягти найкращого результату. Остигле та охолоджене м’ясо легко нарізається на акуратні пластини, зберігаючи свою форму та текстуру. “Мармурове м’ясо” з курки не залишить байдужим нікого завдяки своїй ніжності, смаковим якостям і привабливому вигляду. Це страва, яка гідно прикрасить будь-яке святкове застілля, подарує справжнє гастрономічне задоволення і стане улюбленою у вашому меню.