Три шалених рецепти салатів з помідорів
Овочі та зелень очищаю і мою. Помідори, солодкий перець нарізаю середніми кубиками, цибулю тонкими чвертькільцями, зелень і часник дрібно нарізаю. Краще брати помідори солодких сортів, так виходить ще смачніше.
Готую заправку для салату. Для цього в миску вливаю оливкова олія, яблучний оцет, додаю часник, прованські трави і сіль. Добре перемішую. Якщо у вас немає яблучного оцту, підійде звичайний столовий, тільки вже візьміть столову ложку, а чайну. З маслом теж можна експериментувати, наприклад, взяти кунжутна.
У салатник викладаю помідори, солодкий перець, цибулю, петрушку, маслини і кунжут. Поливають заправкою і перемішую. Даю настоятися салату близько 15 хвилин. За цей час овочі злегка промаринуются і салат придбає цікавий смак.
КБЖУ на 100 г:
- Ккал – 89,7
- Жир – 6,2 г
- Бел – 1,9 г
- Угл – 5,4 г
Салат з помідорів з пікантною заправкою
Інгредієнти:
Помідори солодкі – 4 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Зелена цибуля – 30 г
Волоський горіх – 3 шт.
Соєвий соус – 50 мл
Масло рослинне – 3 ст. л.
Оцет – 1 ст. л.
Часник – 2 зубч.
Як приготувати:
Помідори мою, видаляють плодоніжки і ріжу кружальцями завтовшки 5 мм, можна тонше.
Беру велике блюдо для подачі і викладаю на нього помідори внапуск. Помідори злегка посолити.
Очищаю ріпчасту цибулю і нарізаю тоненько півкільцями. Зелену цибулю дрібно рублю ножем.
Заливаю ріпчасту цибулю гарячою водою і залишаю на 5 хвилин. Потім зливаю воду. Так я позбавляюся від цибулевої пекучості.
Наливаю В миску соєвий соус, рослинна олія, тисну часник через прес, столовий оцет (можна яблучний або ін) і додаю подрібнені волоські горіхи. Можна додати дрібку цукру, якщо хочете. Добре перемішую.
На помідори викладаю кільця ріпчастої цибулі, потім посипаю зеленою цибулею і зверху поливають соусом. Даю постояти хвилин 10, щоб помідори і цибуля злегка промариновались.
КБЖУ на 100 г:
- Ккал – 87 г
- Жир – 6,7 г
- Бел – 2 г
- Угл – 5,1 г
Салат з помідорів в соусі з солодкого перцю
Інгредієнти:
Помідори – 500 г
Солодкий перець – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Зелень – 1 пучок
Часник – 2-3 зубч.
Оливкова олія – 1 ст. л.
Яблучний оцет – 1 десертна л. (можна столовий оцет – 1 ч. л. )
Сіль – за смаком
Як приготувати:
Солодкий перець і часник очищаю. Перець нарізаю крупно. Різати зручніше не по шкірці, а з внутрішньої частини перцю.
Занурюю перець і часник в подрібнювач. Роблю пюре.
Помідори ріжу на шматочки. Ріпчасту цибулю, зелень дрібно нарізаю.
У салатник перекладаю помідори, цибулю, зелень. Заливаю пюре з солодкого перцю і часнику, вливаю яблучний оцет (можна столовий оцет, тоді 1 ч. л. ) і оливкове масло. Перемішую і залишаю на кілька хвилин. Солю перед подачею. Дуже смачно!
КБЖУ на 100 г:
- Ккал – 35 г
- Бел – 1,2 м
- Жир – 1,3 г
- Угл – 4,6