Кулінарія та рецепти

Три шалених рецепти салатів з помідорів

Овочі та зелень очищаю і мою. Помідори, солодкий перець нарізаю середніми кубиками, цибулю тонкими чвертькільцями, зелень і часник дрібно нарізаю. Краще брати помідори солодких сортів, так виходить ще смачніше.

Готую заправку для салату. Для цього в миску вливаю оливкова олія, яблучний оцет, додаю часник, прованські трави і сіль. Добре перемішую. Якщо у вас немає яблучного оцту, підійде звичайний столовий, тільки вже візьміть столову ложку, а чайну. З маслом теж можна експериментувати, наприклад, взяти кунжутна.

У салатник викладаю помідори, солодкий перець, цибулю, петрушку, маслини і кунжут. Поливають заправкою і перемішую. Даю настоятися салату близько 15 хвилин. За цей час овочі злегка промаринуются і салат придбає цікавий смак.

КБЖУ на 100 г:

  • Ккал – 89,7
  • Жир – 6,2 г
  • Бел – 1,9 г
  • Угл – 5,4 г

Салат з помідорів з пікантною заправкою

Інгредієнти:

Помідори солодкі – 4 шт.

Ріпчаста цибуля – 1 шт.

Зелена цибуля – 30 г

Волоський горіх – 3 шт.

Соєвий соус – 50 мл

Масло рослинне – 3 ст. л.

Оцет – 1 ст. л.

Часник – 2 зубч.

Як приготувати:

Помідори мою, видаляють плодоніжки і ріжу кружальцями завтовшки 5 мм, можна тонше.

Беру велике блюдо для подачі і викладаю на нього помідори внапуск. Помідори злегка посолити.

Очищаю ріпчасту цибулю і нарізаю тоненько півкільцями. Зелену цибулю дрібно рублю ножем.

Заливаю ріпчасту цибулю гарячою водою і залишаю на 5 хвилин. Потім зливаю воду. Так я позбавляюся від цибулевої пекучості.

Наливаю В миску соєвий соус, рослинна олія, тисну часник через прес, столовий оцет (можна яблучний або ін) і додаю подрібнені волоські горіхи. Можна додати дрібку цукру, якщо хочете. Добре перемішую.

На помідори викладаю кільця ріпчастої цибулі, потім посипаю зеленою цибулею і зверху поливають соусом. Даю постояти хвилин 10, щоб помідори і цибуля злегка промариновались.

КБЖУ на 100 г:

  • Ккал – 87 г
  • Жир – 6,7 г
  • Бел – 2 г
  • Угл – 5,1 г

Салат з помідорів в соусі з солодкого перцю

Інгредієнти:

Помідори – 500 г

Солодкий перець – 1 шт.

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Зелень – 1 пучок

Часник – 2-3 зубч.

Оливкова олія – 1 ст. л.

Яблучний оцет – 1 десертна л. (можна столовий оцет – 1 ч. л. )

Сіль – за смаком

Як приготувати:

Солодкий перець і часник очищаю. Перець нарізаю крупно. Різати зручніше не по шкірці, а з внутрішньої частини перцю.

Занурюю перець і часник в подрібнювач. Роблю пюре.

Помідори ріжу на шматочки. Ріпчасту цибулю, зелень дрібно нарізаю.

У салатник перекладаю помідори, цибулю, зелень. Заливаю пюре з солодкого перцю і часнику, вливаю яблучний оцет (можна столовий оцет, тоді 1 ч. л. ) і оливкове масло. Перемішую і залишаю на кілька хвилин. Солю перед подачею. Дуже смачно!

КБЖУ на 100 г:

  • Ккал – 35 г
  • Бел – 1,2 м
  • Жир – 1,3 г
  • Угл – 4,6