Рецепт домашньої піци: соковита начинка, тонке тісто та маринована цибуля для неповторного смаку
Додаю в начинку один секретний інгредієнт, який дає цікавий смак і піца з ним ніколи не буде прісною. Начинка у піци соковита, а тісто тонке. Тісто замішую дріжджове, але воно дуже легке в приготуванні (без ваг і мірної склянки). Тісто у піци виходить тонке, ніжне і дуже смачне, на наступний день теж залишається м’яке. Піцу готую досить часто, тому з допомогою проб і помилок підібрала для себе ідеальну начинку і тісто.
Порції 2 шт.
Час підготовки 2 години Час приготування 1 год.
Інгредієнти для піци
Для тесту на 2 піци:
- 2,5 склянки борошна (450 г)
- 1 кухоль води (325 мл)
- 1/4 пачки свіжих дріжджів (25 г)
- 1 ст. л. рослинної олії
- 2 ч. л. цукру
- 1 ч. л. без гірки солі
Для начинки на 2 піци:
- 400 г помідорів
- 300 г ковбаси
- 300 г сир (напівтвердий)
- 2 шт. ріпчастої цибулі (середній)
- 5 ст. л. оцту (9%)
- за кетчуп смаком
- за смаком майонез
Інструкції з приготування (по етапах)
1. Завжди готую 2 піци, тому всі продукти в подвійній кількості. Для тесту в миску, додаємо сіль, цукор і подрібнені пальцями свіжі дріжджі (можна замінити на сухі 1 пакетик вагою 7 г, але краще брати свіжі).
2. Вливаємо теплу воду, добре перемішуємо ложкою і додаємо масло. Для простоти і швидкості приготування всі замеряю звичайної кухлем для чаю (обсяг 325 мл). Вона є в кожному будинку (але ще даю вага та об’єм продуктів).
3. Порціями висипаємо борошно (вищий сорт) і перемішуємо спочатку ложкою.
4. Потім замішуємо кулаком близько 10 хвилин. Тісто липке, так і повинно бути. Накриваємо Миску рушником і залишаємо на 1,5 години.
5. Тісто добре піднялося (вихід 790 г). Викладаємо його на робочу поверхню, присипану борошном, ділимо на 2 частини, округляємо, накриваємо і даємо постояти ще 15 хвилин.
6. Одну частину тіста тонко розкачуємо і викладаємо на деко. Розмір тесту 28 х 33 див. Піци вийдуть великі. Піцу не обов’язково готувати круглу, вона може бути будь-якої форми.
7. Додаємо на тісто кетчуп (на 1 піцу 4 ст. л. ) і майонез (на 1 піцу 2 ст. л. ). Соуси дають соковитість і хороший смак. Майонез додаю завжди, з ним смачніше.
8. Розподіляємо соуси на тесті майже до країв. Мій секретний інгредієнт – це маринований лук. Дає соковитість, хороший смак і з ним ніколи піца не буде прісною. Маринуємо його заздалегідь (оцет і трохи води, пробуємо, щоб було кисло), потім віджимаємо і рівномірно розподіляємо.
9. Додаємо тонко нарізані помідори і трохи солимо. Цибуля готую заздалегідь, інші продукти нарізаю в процесі. Так ще є трохи часу на расстойку тіста, інакше воно вийде жорстке.
10. Викладаємо нарізану соломкою варено-копчену ковбасу (у мене сервелат, на 1 піцу 150 г). Бортики у піци можна робити більше (це за смаком).
11. Посипаємо крупно натертим сиром (на 1 піцу 150 г). Відправляємо в розігріту духовку при 250 градусах і випікаємо близько 15 хвилин.
12. Як тільки піца покриється рум’яною скоринкою і почне в деяких місцях підгоряти, виймаємо з духовки. Відразу перекладаємо на решітку і даємо трохи охолонути. Збираємо таку піцу.
13. Піцу нарізаємо на шматочки і подаємо. За рахунок соусів і помідорів начинка у неї виходить дуже соковита. Тісто м’яке і тонке. Цибуля дає відмінний смак. У ній все ідеально.
Приготування смачної домашньої піци може стати справжнім мистецтвом, якщо дотримуватися правильного рецепту і враховувати кілька секретів. Основні кроки включають замішування ніжного дріжджового тіста, яке залишається м’яким навіть на наступний день, і використання соковитої начинки з секретним інгредієнтом – маринованою цибулею. Цей інгредієнт додає піці неповторний смак і соковитість. Для тіста потрібно змішати борошно, воду, дріжджі, олію, сіль та цукор, а потім дати йому піднятися. Після розкачування тісто змащується кетчупом і майонезом, що забезпечує піці соковитість. Начинка включає мариновану цибулю, нарізані помідори, варено-копчену ковбасу і натертий сир. Піца випікається в розігрітій духовці до утворення рум’яної скоринки.
Результатом буде піца з тонким, ніжним тістом і соковитою начинкою, яка порадує всіх своїм смаком. Секретний інгредієнт – маринована цибуля – робить піцу особливо апетитною і неповторною. Важливо слідувати рецепту і давати тісту достатньо часу для підняття, щоб отримати найкращий результат. Спробуйте цей рецепт вдома, і ви переконаєтеся, що приготування піци може бути легким і приємним процесом. Ваша домашня піца буде нічим не гірша за ту, яку готують у кращих піцеріях. Насолоджуйтесь процесом і результатом, радуйте себе і своїх близьких смачною домашньою випічкою!